Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Θιξοτροπική, ελαστική κόλλα, με διαλύτες, έτοιμη προς χρήση, με βάση την υδατική διασπορά πολυακρυλικών εστέρων, τροποποιημένα παράγωγα κολοφωνίου, πλαστικοποιητές και ειδικά πρόσθετα. Είναι ανθεκτική σε υγρασία, αραιά οξέα, αλκαλικό περιβάλλον (μπετόν, σοβά), ενώ δεν επηρεάζει υλικά ευαίσθητα σε διαλύτες.

Ο υψηλός ανοιχτός χρόνος εφαρμογής που διαθέτει, επαρκεί για επίστρωση μεγάλων επιφανειών, δημιουργώντας άριστη πρόσφυση τόσο σε γυαλιστερές όσο και σε τραχιές επιφάνειες. Εμφανίζει υψηλή αρχική και τελική αντοχή συγκόλλησης. Κατατάσσεται στην κατηγορία D2F κατά ΕΝ 12004.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η DUROSTICK D-88 ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΟΛΛΑ είναι κατάλληλη για την επικόλληση εύκαμπτων ή σκληρών πλαστικών πλακιδίων, ρολών από μαλακό PVC, χλοοτάπητων γηπέδων, LINOLEUM και μοκετών σε προκατασκευασμένο ή μη σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία, μωσαϊκό, δάπεδα από MDF, κόντρα πλακέ θαλάσσης ή ξύλο, καθώς και σε ασταρωμένη ή γαλβανισμένη λαμαρίνα.
Είναι ιδανική για την επίστρωση θερμομονωτικών πλακών από διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη, πάνελ πολυουρεθάνης και φελλού σε τοιχοποιίες από μπετόν, σοβά, τούβλα, porobeton, τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές επιφάνειες. Είναι κατάλληλη για τη στεγανή επίστρωση κεραμικών πλακιδίων σε ξύλο και σε παράγωγά του.
Συνιστάται για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων επάνω σε αμιαντοβινυλικά καλά αγκυρωμένα πλαστικά δάπεδα.
Προσφέρεται επίσης για τοποθετήσεις σε χώρους όπου παρατηρείται έντονη κυκλοφορία, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία, καθώς και σε χώρους με κραδασμούς, όπως είναι τα πλοία.

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία επιφάνειας
Οι επιφάνειες εφαρμογής θα πρέπει να απαλλάσσονται από σαθρά σημεία, σκόνες, λάδια, λίπη και χρώματα. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα να επαλείφονται με στεγανοποιητικό και σταθεροποιητικό κονίαμα HYDROSTOP FLOOR αφού έχει προηγηθεί επιμελής διαβροχή με 2 μέρη νερού αναμεμειγμένο με 1 μέρος D-20 ή ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ της DUROSTICK.

2. Εφαρμογή
Η κόλλα επιστρώνεται μόνο στο υπόστρωμα ως έχει, με μεταλλική οδοντωτή σπάτουλα με πάχος 3-5 mm, σε οριζόντιες ή κάθετες επιφάνειες. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση χρειάζεται για να εργαστούμε τα επόμενα 30-40 λεπτά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.
Τα προς συγκόλληση προϊόντα τοποθετούνται με τη δυνατότητα μικροδιόρθωσής τους, ασκώντας ελαφρά πίεση.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
200-300 gr/m², ανάλογα με το υπόστρωμα και την εφαρμογή.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε χώρους προστατευμένους από τον παγετό, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτοκιβώτιο: 12 τεμ. 1 kg
Δοχείο 4 kg

Μορφή - Χρώμα
Κρεμώδης πολτός - Ανοιχτό μπεζ
Θερμοκρασία εφαρμογής
Aπό +5 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή
Aπό -30 °C έως +60 °C
Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής
Περίπου 40 λεπτά
Χρόνος μικρορυθμίσεων
Περίπου 3,5 ώρες
Κάθετη ολίσθηση
≤0,5 mm σε πλαστικά πλακίδια
Αντοχή σε απόσπαση μετά από 7 ημέρες
1,5 Ν/mm²

τεχνικό φυλλάδιο