Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Κόλλα - στόκος δύο συστατικών σε 32 έτοιμες αποχρώσεις χωρίς διαλύτες, με βάση εποξειδικές ρητίνες και επιλεγμένα χαλαζιακά αδρανή.

Εμφανίζει μοναδικές ιδιότητες σε επενδύσεις πλακιδίων κάθε τύπου, τόσο στη συγκόλληση όσο και στην αρμολόγησή τους. Έχει εξαιρετική ανθεκτικότητα στα οξέα, τα αλκάλια, τα ισχυρά καθαριστικά, σε αρκετούς οργανικούς διαλύτες, στο χλωριωμένο καθώς και στο θαλασσινό νερό. Έχει άριστη εργασιμότητα, υψηλή πρόσφυση στις παρειές των αρμών, παρέχει απόλυτη στεγανότητα και δε λεκιάζει.

Είναι μη απορροφητικός, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων, καθαρίζεται εύκολα ενώ είναι ανθεκτικός και σε συνθήκες αυστηρής υγιεινής. Παρέχει άρρηκτη συγκόλληση σε σταθερά και συμπαγή υποστρώματα. Είναι κατάλληλος για αρμολόγηση σε πλάτη αρμών 2-10 mm. Πριν σκληρυνθεί, καθαρίζεται εύκολα με χλιαρό νερό.Κατατάσσεται στην κατηγορία RG, κατά ΕΝ 13888.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Το DUROPOXY 32 έτοιμων αποχρώσεων είναι απαραίτητο σε χώρους όπως βιομηχανίες μεταποίησης κρεάτων-ψαριών-λαχανικών-φρούτων, σφαγεία, εργοστάσια κονσερβοποιίας, γαλακτοκομικών προϊόντων, οινοποιεία, χημικά εργαστήρια, φαρμακοβιομηχανίες, πλυντήρια αυτοκινήτων, κοινόχρηστες τουαλέτες, κολυμβητήρια, πισίνες, κουζίνες μπάνια κ.λπ. Είναι κατάλληλος για οριζόντιες και κάθετες εφαρμογές τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία υποστρώματος για επικόλληση πλακιδίων-εφαρμογή

Οι τσιμεντοειδείς επιφάνειες εφαρμογής να είναι καθαρές, απαλλαγμένες από σαθρά σημεία, σκόνες, λίπη, λάδια, χρώματα κ.λπ.

Εάν απαιτείται, να τρίβονται με ηλεκτρικό τριβείο, με πατόχαρτο Νο 50 ή με συρματόβουρτσα. Σε ειδικές περιπτώσεις να γίνεται αμμοβολή. Aδειάζουμε όλο το υγρό συστατικό Β (σκληρυντής) στο δοχείο με το συστατικό Α (ρητίνη). Αναδεύουμε για περίπου 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας δράπανο χαμηλών στροφών, ώσπου να εξασφαλιστεί η πλήρης ομογενοποίηση των δύο συστατικών. To έτοιμο μείγμα απλώνεται και «χτενίζεται» ομοιόμορφα στο υπόστρωμα με οδοντωτή σπάτουλα.

2. Αρμολόγηση πλακιδίων - εφαρμογή

Aπομακρύνουμε από τους αρμούς και την επιφάνεια των πλακιδίων τυχόν υπολείμματα κόλλας και αφαιρούμε τη σκόνη. Οι αρμοί γεμίζονται με λαστιχένια σπάτουλα, απλώνοντας και συμπιέζοντας με φορά διαγώνια προς τους αρμούς, χωρίς να αφήνουμε κενά και περισσεύματα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Για συγκόλληση: περίπου 1,75 kg/m²/mm
Για αρμολόγηση: 0,2-3,0 kg/m2

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 14 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτοκιβώτιο: 12 τεμ. 1 kg (Α+Β)
Δοχείο 5 kg (Α+Β)

Μορφή - Χρώμα
Α (ΡΗΤΙΝΗ) - Σφικτή πάστα
32 έτοιμες αποχρώσεις
Β (ΣΚΛΗΡΥΝΤΗΣ) - Υγρό - Μελί
Ειδικό βάρος μείγματος
1,65±0,05 kg/lt
Σχέση ανάμειξης
12 μέρη Α / 1 μέρος Β
Χρόνος ζωής στο δοχείο
2 ώρες στους 20 °C, 1 ώρα στους 40 °C
Θερμοκρασία εφαρμογής
Από +10 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή
Από -40 °C έως +110 °C
Βατότητα
Μετά από 16 ώρες στους 23 °C
Συρρίκνωση
Μηδενική

τεχνικό φυλλάδιο