Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Λευκή κόλλα πλακιδίων, βινυλικής βάσης, σε μορφή πάστας, έτοιμη προς χρήση. Προσφέρει υψηλή συγκολλητική δύναμη και ελαστικότητα με μηδενική ολίσθηση, μεγάλη αντοχή σε κραδασμούς, δονήσεις και έντονες συστολοδιαστολές. Είναι ιδανική και για μικροεπισκευές, λόγω της απλής και γρήγορης εφαρμογής της.Κατατάσσεται στην κατηγορία D2TE κατά ΕΝ 12004.


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η DUROSTICK No 37 είναι κατάλληλη για την επικόλληση κεραμικών πλακιδίων, τεχνητών διακοσμητικών τούβλων, θερμομονωτικών και ηχομονωτικών πλακών, σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, σοβά, γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, ξύλο, στέρεη λαδομπογιά, νοβοπάν σε τοίχους και δάπεδα εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων. Απαραίτητη για συγκολλήσεις πλακιδίων σε ξύλινα πατάρια και χωρίσματα, σε πάγκους και τοίχους κουζίνας. Η προεπάλειψη πλακιδίων χαμηλής απορροφητικότητας με κόλλα Νο 37, εφ’ όσον έχει επιλεχθεί τσιμεντοειδής κόλλα κατηγορίας C1 ή C1T, εξασφαλίζει τη συγκόλληση, αυξάνοντας την πρόσφυση στο υπόστρωμα. Η προσθήκη σε τσιμεντοειδείς κόλλες, σε αναλογία 1 kg για κάθε σακί 25 kg, αυξάνει τη συγκολλητική δύναμη και την ελαστικότητά τους.


ΧΡΗΣΗ
Εφαρμόζεται σε στεγνά, σταθερά, συμπαγή υποστρώματα, απαλλαγμένα από σκόνες, σαθρά σημεία, λάδια, λίπη και χρώματα. Απλώνουμε την κόλλα ομοιόμορφα με οδοντωτή σπάτουλα και τοποθετούμε τα πλακίδια εντός 20 λεπτών, ώστε να μη δημιουργηθεί πέτσα. Εάν τα πλακίδια και το υπόστρωμα είναι χαμηλής απορροφητικότητας, αλείφουμε και τις δύο επιφάνειες και τα τοποθετούμε αφού η κόλλα «τραβήξει» για περίπου 10 λεπτά.


ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
1-1,5 kg/m2, ανάλογα με το μέγεθος του δοντιού της σπάτουλας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε χώρους προστατευμένους από τον παγετό, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτοκιβώτιο: 24 τεμ. 1 kg
Δοχείο 5 kg
Βαρελάκι 30 kg

Μορφή - Χρώμα
Πάστα - Λευκό
Ειδικό βάρος
1,55±0,08 kg/lt
Θερμοκρασία εφαρμογής
Από +5 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή Από -30 °C έως +100 °C για 2 ώρες
Ανοικτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346
≥30 λεπτά
Χρόνος μικρορυθμίσεων
≥30 λεπτά
Ολίσθηση κατά ΕΝ 1308
<0,5 mm
Αντοχή σε απόσπαση κατα ΕΝ 1348
>2,0 N/mm2
Πρόσφυση μέσω διάτμησης μετά από θερμική γήρανση στους +70 °C κατά ΕΝ1324
>1 Ν/mm²
Αρμολόγηση σε τοίχο
Μετά από 12 ώρες
Αρμολόγηση σε δάπεδο
Μετά από 24 ώρες
Αντοχή στην υγρασία
Πολύ καλή
Ελαστικότητα
Υψηλή

τεχνικό φυλλάδιο