Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τσιμεντοειδής λευκή κόλλα πρώιμων αντοχών, για απορροφητικά και μη πλακίδια, ενισχυμένη με ρητίνες ακρυλικής βάσης, αντιπαγετική, με εξαιρετικές αρχικές αντοχές και μηδενική ολίσθηση σε συνθήκες έντονης/αυξημένης υγρασίας.

Προσφέρει τη δυνατότητα της αυθημερόν τοποθέτησης και αρμολόγησης, όταν ο χρόνος πιέζει και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών από μη αναμενόμενη βροχόπτωση καθώς και από απότομη πτώση της θερμοκρασίας (κάτω από +4 °C) προτού η κόλλα ωριμάσει. Κατατάσσεται στην κατηγορία C2FT κατά ΕΝ 12004.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

• Δίνει τη δυνατότητα αρμολόγησης ύστερα από 3 ώρες.
• Επιτρέπει τη βατότητα μετά από 2 ώρες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η κόλλα ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ της DUROSTICK είναι κατάλληλη για επενδύσεις όλων των τύπων απορροφητικών και μη πλακιδίων, τοίχου ή δαπέδου, σε τσιμεντοκονίες δαπέδων, σοβατισμένους τοίχους και σκάλες τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους. Είναι ιδανική για μερεμέτια και εργασίες μικρής έκτασης. Η προσθήκη Ακρυλικού Γαλακτώματος DUROSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002, αυξάνοντας όμως το χρόνο πήξης της.

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή.
Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το porobeton είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό. Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα πρέπει να επαλείφονται με στεγανοποιητικό και σταθεροποιητικό κονίαμα HYDROSTOP FLOOR ή D-20 ή τουλάχιστον με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ της DUROSTICK.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό νερό, σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη ή 6,5-7 lt νερό προς 25 kg σκόνη και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού.

Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα στο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.

Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
3-5 kg/m², ανάλογα με το μέγεθος του δοντιού της σπάτουλας και την ομαλότητα της επιφάνειας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής!.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Xαρτόσακος 25 kg σε παλέτα 1.500 kg

Μορφή - Χρώμα
Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό
Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)
Όχι
Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος
1,30±0,05 kg/lt
Απαίτηση σε νερό
6,5 lt νερό σε 25 kg κονία
Θερμοκρασία εφαρμογής
Από +5 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή
Από -35 °C έως +90 °C
Πάχος Εφαρμογής Έως 10mm
Χρόνος ζωής στο δοχείο
Τουλάχιστον 40 λεπτά
Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346
10 λεπτά
Χρόνος μικρορυθμίσεων
15 λεπτά
Αρμολόγηση
1 ώρα σε τοίχο / 2-3 ώρες σε δάπεδο
Βατότητα
2 ώρες
Παράδοση προς χρήση
4-6 ημέρες

τεχνικό φυλλάδιο