Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τσιμεντοειδής κόλλα κεραμικών πλακιδίων ενισχυμένη με ρητίνες, μηδενικής ολίσθησης και υψηλής απόδοσης. Διαθέτει μεγάλη συγκολλητική δύναμη, είναι ανθεκτική στην υγρασία και τον παγετό και αποκτά γρήγορα μηχανικές αντοχές. Κατατάσσεται στην κατηγορία C1T κατά ΕΝ 12004

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η κόλλα ΖΧ είναι κατάλληλη για επενδύσεις πλακιδίων σε τοίχους και δάπεδα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Οι θιξοτροπικές της ιδιότητες επιτρέπουν τη συγκόλληση πλακιδίων σε τοίχους αρχίζοντας την τοποθέτηση από πάνω προς τα κάτω. Η προσθήκη Ακρυλικού Γαλακτώματος DUROSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κατηγορίας C2T (βελτιωμένη τσιμεντοειδής κόλλα), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12004, και της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η κόλλα είναι κατάλληλη και για πλακίδια χαμηλής απορροφητικότητας καθώς και για υποστρώματα που υπόκεινται σε θερμοκρασιακές μεταβολές.

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή. Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το porobeton επιβάλλεται να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης με το νερό 1:1. Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK, εφόσον η κόλλα με προσθήκη γαλακτώματος έχει γίνει ελαστικότητας S1-S2. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα να επαλείφονται με στεγανοποιητικό και σταθεροποιητικό κονίαμα HYDROSTOP FLOOR ή D-20 ή τουλάχιστον με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ της DUROSTICK.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό νερό σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5,5 μέρη σκόνη ή 6-6,5 lt νερό για 25 kg σκόνη, αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα επάνω στο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10-20 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας. Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
3-5 kg/m², ανάλογα με το μέγεθος του δοντιού της σπάτουλας και την ομαλότητα της επιφάνειας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτόσακος 25 kg σε παλέτα 1.500 kg

Μορφή - Χρώμα
Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό, γκρι
Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)
Όχι
Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος
1,35±0,05 kg/lt
Ολίσθηση κατά ΕΝ 1308
<0,5 mm
Απαίτηση σε νερό
6 lt νερό σε 25 kg κονία
Θερμοκρασία εφαρμογής
Από +5 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή
Από -20 °C έως +65 °C
Χρόνος ζωής στο δοχείο
Τουλάχιστον 4 ώρες
Πάχος Εφαρμογής 10 mm
Ανοιχτός χρόνος επικόλλησης κατά ΕΝ 1346
20 λεπτά
Χρόνος μικρορυθμίσεων
15 λεπτά
Αρμολόγηση
4-8 ώρες σε τοίχο - 24 ώρες σε δάπεδο
Βατότητα
Ύστερα από 24 ώρες
Παράδοση προς χρήση
10-14 ημέρες

τεχνικό φυλλάδιο