Συγκόλληση Πλακιδίων & Γρανιτών Durostick

Κόλες για πλακίδια και αρμόστοκους πλακιδίων

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τσιμεντοειδής λευκή κόλλα κεραμικών πλακιδίων με παρατεταμένη εργασιμότητα, μεγάλη αντοχή και μηδενική κάθετη ολίσθηση για τοίχους και δάπεδα σε πάχη μέχρι και 15mm.
Κατατάσσεται στην κατηγορία C1TE κατά ΕΝ 12004.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Η θιξοτροπική κόλλα πλακιδίων EXPERT είναι κατάλληλη για επενδύσεις μονόπυρων και δίπυρων πλακιδίων όλων των τύπων (μικρού μεγέθους για εξωτερικές εφαρμογές και όλων των μεγεθών για εσωτερικές) επάνω σε τοίχους από ασβεστοκονίαμα ή τσιμεντοκονίαμα. Η υψηλή της θιξοτροπία, επιτρέπει τη συγκόλληση πλακιδίων σε τοίχους, ακόμη κι από επάνω προς τα κάτω. Η προσθήκη Ακρυλικού Γαλακτώματος DUROSTICK στο νερό ανάμειξης σε αναλογία 1:1, βελτιώνει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κατηγορίας C2TE (βελτιωμένη τσιμεντοειδής κόλλα) σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12004 και της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα) σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002.

ΧΡΗΣΗ
1. Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι σταθερή, καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη και λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή.
Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το porobeton είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό.
Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK.
Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα, ελαφροβαρείς και μη, είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή με D-20 της DUROSTICK σε αναλογία 1:2 μέρη νερού ή 1 μέρος DUROMAX προς 5 μέρη νερού. Σε μπαλκόνια, ταράτσες, ακολουθείται η επάλειψη με HYDROSTOP FLOOR, σε 2-3 στρώσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στεγανότητα του υποστρώματος.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό νερό, σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη ή 6,5-7 lt νερό προς 25 kg σκόνη, αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους.
Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα επάνω στο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 15-30 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.
Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
3-5 kg/m² ανάλογα με το μέγεθος τoυ δοντιού της σπάτουλας και την ομαλότητα της επιφάνειας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Χαρτόσακος 25 kg σε παλέτα 1.500 kg

Μορφή - Χρώμα
Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό
Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)
Όχι
Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος
1,35±0,05 kg/lt
Απαίτηση σε νερό
6,5 lt νερό σε 25 kg κονία
Θερμοκρασία εφαρμογής
Από +5 °C έως +35 °C
Θερμοκρασιακή αντοχή
Από -35 °C έως +90 °C
Χρόνος ζωής στο δοχείο
Τουλάχιστον 5 ώρες
Ανοιχτός χρόνος επικόλλησης κατά ΕΝ 1346
30 λεπτά
Χρόνος μικρορυθμίσεων
30 λεπτά
Αρμολόγηση
3-6 ώρες σε τοίχο-24 ώρες σε δάπεδο
Βατότητα
Μετά από 24 ώρες
Παράδοση προς χρήση
10-14 ημέρες

τεχνικό φυλλάδιο