Υλικά στεγάνωσης - στεγανοποίησης της Durostick

Στεγανωτικά Tαρατσών - Στεγανωτικά Υπογείων και Δεξαμενών

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πολυουρεθανικό στεγανωτικό ενός συστατικού νέας τεχνολογίας, τροποποιημένο με σιλάνια.
Η νέα τεχνολογία ανάμειξης δημιουργεί ένα μοναδικό αδιαβροχοποιητικό, ελαστικό, στεγανοποιητικό υμένα μακράς διαρκείας, με υψηλές μηχανικές αντοχές. Η μηδενική του απορρόφηση σε νερό στις 24 ώρες το καθιστά καινοτόμο ελαστομερές στεγανωτικό υλικό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 •  Ισχυρή πρόσφυση σε μπετόν και σοβά, σταθερό, ακόμα και χωρίς αστάρι.
 • Η τελική του επιφάνεια είναι ανθεκτική, χωρίς να χρειάζεται επιπρόσθετη ενίσχυση με βερνίκι ή άλλο υλικό.
 • Υψηλή ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, λόγω του υπέρλευκου χρώματός του (εικ.2-5).
 • Άριστη διαπερατότητα στους υδρατμούς.
 • Δεν δημιουργεί φυσαλίδες.
 • Δεν επηρεάζεται η ελαστικότητά του ακόμα και στους -40°C.
 • Εξαιρετική αντίσταση στη δημιουργία μούχλας και αλγών.
 • Αντιστέκεται στα διαβρωτικά αέρια της ατμόσφαιρας, στα χλωρίδια, καθώς και στο διοξείδιο του άνθρακα και στα οξείδια του θείου.
 • Δεν παθαίνει κιμωλίαση από τη UV ακτινοβολία.
 • Προσφέρει σύντομη βατότητα χωρίς να κολλάει.
 • Αντιστέκεται στα λιμνάζοντα νερά.
 • Δεν σαπωνοποιείται.
 • Δεν αλλάζει η απόχρωσή του από υπέρλευκο σε μπεζ από τη λασποβροχή, λόγω της μοναδικής υδαταπωθητικότητάς του.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το DUROSTICK WATERPROOF-PU επαλείφεται εύκολα σε ταράτσες , ζαρντινιέρες χωρίς την ανάγκη ασταρώματος, εάν οι επιφάνειες είναι καθαρές, στεγνές και χωρίς σαθρά σημεία. Αποτελεσματικό στην ένωση καμινάδας και φεγγίτη με κεραμίδια. Ιδανική λύση στεγανοποίησης επιφανειών στις οποίες έχει γίνει ή πρόκειται να γίνει τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία νέας επιφάνειας
Απομακρύνουμε με σκληρή βούρτσα και νερό σαθρά σημεία και λάσπες. Τυχόν μαυρίλες απομακρύνονται με DUROSTICK CLEANER D-95 ή με διάλυμα χλωρίνης και νερού σε αναλογία 1:1.
Ακολούθως, ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Οι προς στεγάνωση επιφάνειες θα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνές και να μην έχουν δεχθεί νερό τουλάχιστον για 48 ώρες, προς αποφυγή εγκλωβισμού επιφανειακής υγρασίας.

2. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης
Εάν προϋπάρχει στεγάνωση με ασφαλτόπανο καθώς και με ακρυλικό ή τσιμεντοειδές στεγανωτικό, το οποίο είναι καλά αγκυρωμένο, η εφαρμογή του DUROSTICK WATERPROOF-PU γίνεται χωρίς αστάρι.

 • Αποκολλημένα ασφαλτόπανα: Τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας ή τη χρήση φλόγιστρου.
 • Για ελαστομερή στεγανωτικά αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα, ακολουθείται ο ίδιος τρόπος απομάκρυνσης με τα αποκολλημένα ασφαλτόπανα.
 • Για αποκολλημένη ελαστομερή στεγάνωση, μη ορατή, εντοπίζουμε τα σημεία χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος περίπου 1m σε όλη την επιφάνεια. Θα παρατηρήσουμε ότι ο ήχος αλλάζει στα σημεία που υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας.

3. Εφαρμογή
Πριν την εφαρμογή του στεγανωτικού σε επιφάνειες σαθρές ή ιδιαίτερα απορροφητικές, επαλείφουμε με ρολό το ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ αραιωμένο έως 30% με THINNER 101 της DUROSTICK. Αφού στεγνώσει, εντοπίζουμε τυχόν τριχοειδείς ρωγμές από 0,1 έως 0,4mm, τις οποίες επαλείφουμε τοπικά με μία-δύο διαδοχικές επιστρώσεις έως ότου σφραγιστούν πλήρως. Μεγαλύτερες ρωγμές από 0,5-1mm πρέπει να σφραγίζονται με DUROFLEX-PU της DUROSTICK και να ακολουθήσει η στεγάνωση μετά από τουλάχιστον 12 ώρες. Η στεγανοποίηση ολοκληρώνεται με την επάλειψη απαραίτητα 2 ακόμη καθολικών επιστρώσεων με DUROSTICK WATERPROOF-PU. Εφαρμόζεται με ρολό, βούρτσα, ή ψεκασμό (airless 200-250bar) σε τουλάχιστον 2 στρώσεις. Η δεύτερη επίστρωση γίνεται σταυρωτά και αφού στεγνώσει και γίνει βατή η πρώτη.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ελάχιστη κατανάλωση 1,0 έως 1,3lt/m2 σε δύο στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα.1,5 έως 2,0lt/m2 σε τρεις στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα (15 χρόνια εγγύηση).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Να αποφεύγεται η εφαρμογή του στεγανωτικού εάν υπάρχει πιθανότητα βροχής για τις επόμενες 24 ώρες.
 • Το προϊόν, μετά το στέγνωμά του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

ΤΕΣΤ ΥΔΑΤΑΠΩΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ WATERPROOF-PU

Χρησιμοποιούμε ποσότητα κατάλληλη για την δημιουργία φιλμ διαστάσεων περίπου 5x10cm του WATERPROOF-PU και αντίστοιχη ποσότητα του στεγανωτικού με το οποίο θέλουμε να το συγκρίνουμε. Δημιουργούμε δύο διαφορετικά ισόπαχα φίλμ, ένα με κάθε υλικό σε λεία επιφάνεια από εύκαμπτο πλαστικό (πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο). Αφήνουμε να περάσουν 48 ώρες ώστε τα 2 υλικά να ‘τραβήξουν’. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα 2 φιλμ και τα ζυγίζουμε σε ζυγό ακριβείας.
Στην επόμενη φάση εμβαπτίζουμε τα 2 φίλμ σε δοχεία νερού και τα αφήνουμε να παραμείνουν εκεί για διάστημα μίας έως πέντε ημερών. Μετά το πέρας της παραμονής σε εμβάπτιση αφαιρούμε ταυτόχρονα τα δύο φίλμ από το νερό και τα επαναζυγίζουμε στον ίδιο ζυγο ακριβείας.
Υπολογίζουμε την % αύξηση του βάρους του κάθε φίλμ που συναρτάται με την απορροφητικότητά του σε νερό.
Συγκρίνουμε τα δύο αποτελέσματα για να διαπιστώσουμε την απόκλιση απορροφητικότητας σε νερό του ενός από το άλλο υλικό.
Θα διαπιστώσουμε οτι το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι εντυπωσιακό για το πολυουρεθανικό στεγανωτικό WATERPROOF-PU (αρκετά μικρότερη απορροφητικότητα σε νερό).

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Το WATERPROOF-PU λειτουργώντας ως σύστημα με το THERMOELASTIC COLOUR σε εφαρμογή στην ταράτσα και στην τοιχοποιία μίας κατοικίας (υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ενεργειακών κουφωμάτων), συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας των εσωτερικών στην τοιχοποιία χώρων έως και 20%. Κατά συνέπεια συμβάλλει και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση ή το δροσισμό της έως και 30%.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε ξηρούς χώρους, στην εργοστασιακά σφραγισμένη συσκευασία του, για 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δεν συνιστάται μετά την εφαρμογή του σε ταράτσες, μπαλκόνια, μπάνια, η επικόλληση πλακιδίων ή φυσικών πετρών. Σε αυτή την περίπτωση η DUROSTICK προτείνει στεγανοποίηση των επιφανειών πριν την επένδυσή τους με ένα από τα τσιμεντοειδή στεγανωτικά HYDROSTOP FLOOR, D-1, HYDROSTOP WATERTANK, HYDROSTOP ROOF ή HYDROSTOP 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Δοχείο 3,6lt, 18lt

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα εργαλεία καθαρίζονται με THINNER 101 της DUROSTICK ή white spirit, μετά τη χρήση τους.

τεχνικό φυλλάδιο 

ενεργειακή αναβάθμιση

πατητή τσιμεντοκονία